In maart van 2017 heb ik meegedaan met een grote internationale Portret fotografie wedstrijd.
Ik heb me ingeschreven met 5 foto's, middels deze inschrijving zou ik ook een professionele beoordeling krijgen door een vakfotograaf, een beoordeling van compositie en techniek.

Gisteravond kreeg ik een mailtje dat mijn foto's helaas niet geselecteerd zijn maar uiteraard kreeg ik ook de terugkoppeling van de foto's.

Ik ben erg tevreden met het commentaar !
Zie hieronder de foto's en de vertaling van het commentaar.

LenCulture 5 foto frame

Matthijs, je hebt een aantal sterke momenten in deze collectie.

Ik kan uw enthousiasme en inzet voor groei zien door middel van de afbeeldingen die u heeft gedeeld.

Afbeelding 1 is een goed en simpel beeld, de hoek is strak, de verlichting is goed gedaan, wat de technische aspecten betreft, verlaag de verzadiging een klein beetje, misschien maar een paar punten, dit zal duidelijker zijn in het gezicht.

Afbeelding 2 is een meer gedetailleerde foto, als je een beetje meer afstand van de ultra close-up neemt kun je meer elementen zien die het beeld verbeteren of ondersteunen.
Ook stel ik voor om een beetje meer contrast toe te voegen, zodat het beeld niet grijs wordt.

Afbeelding 3 is een sterker beeld, algeheel en misschien een van uw sterkste composities, dit beeld voelt opgelost. De hoek van de camera en de houding van het onderwerp werken heel goed, ik wil ook nog aangeven dat de verlichting op dit schot fantastisch werkt. Mijn enige suggestie, voeg nog een beetje meer contrast toe aan de afbeelding.

Afbeelding 4 is een leuk beeld, ik kan meer werk zien in deze stijl, het is erg commercieel en als je overweegt om foto's te maken voor commerciële tijdschriften, dan is dit een afbeelding die je zeker in je portefeuille wilt opnemen.

Afbeelding 5, roept het meest op van allemaal en ook degene met de sterkste tonaliteit, deze afbeelding is goed opgevat en opgelost.

Over het algemeen heb je sterke elementen in de meeste van je foto's, ik zou willen zeggen dat je je grenzen blijft verleggen en het verkennen. Beweeg van het strakke kader naar complexere beelden, zoals afbeelding 5, ik zie er veel potentieel in.
Maar ook als u geïnteresseerd bent in strakke frames, kijk naar het werk van Ken Ohara, dan kan hij iemand zijn die in dit stadium een ​​goede bron kan zijn.

Ik hoop dat deze suggesties u dienen, ondertussen heb ik enkele links toegevoegd om u te ondersteunen op uw fotografische reis.

Sommige zijn competities, portfolio reviews, platforms om belichting en boeken te krijgen.

Bedankt voor deze inzending en ik wens u veel succes in uw pogingen.

Bewaren